De stedelijke kunstacademie “De Meiboom” in Halle barstte uit haar voegen. Het stadsbestuur gaf de opdracht voor de bouw van bijkomende lokalen aan Aros.

Van het hoofdgebouw waren noch de stabiliteit, noch de funderingen bekend. Een relatief lichte staalconstructie zou de uitvoeringstermijn verkorten en zo weinig mogelijk gewicht betekenen voor de onderliggende constructie.

De vorm werd bepaald in functie van de lichtinval en van de waardevolle volumes van het neo-klassicistische tegenoverliggende gebouw.

Continuiteit tijdens de verbouwing

Tijdens de verbouwingen zouden de lessen gewoon door moeten kunnen gaan. Daarom werd er gekozen om met een staalconstructie te werken bovenop het bestaande rechtervleugel. Een staalconstructie verkort immers het bouwproces en de ongemakken die dit met zich meebrengt.  

De gebogen vorm zorgt ervoor dat de beschikbare bouwhoogte optimaal wordt benut.

De noordgerichte raampartijen zorgen voor een optimale lichtinval in de teken- en schilderateliers.